פעילויות לנוער

שלל פעילויות ומשחקי חברה לנוער ולילדים

חברת פלונטר מתמחה בתכנון, הפקה והנחייה של פעילויות גיבוש לנוער ולילדים, המבוססות על משחקים קבוצתיים ומשחקי חשיבה. לאורך השנים גילינו שוב ושוב כיצד פעילויות לנוער ולילדים בבתי ספר ומוסדות מהוות אמצעי מצוין ללמידה משמעותית בדרך מהנה ואטרקטיבית. תוך כדי משחקי גיבוש לילדים ולנוער המשתתפים מחזקים את הקשרים ביניהם, לומדים על מצבים חברתיים, מעמיקים את שיתוף הפעולה ורוכשים כישורי חיים.

 

יתר על כן, משחקים לנוער ולילדים כפי שאנו מציעים עוזרים למשתתפים להפנים סדר חברתי ומוסכמות, כאשר חוקי המשחק מהווים להם משל. הם גם מפתחים יכולות קוגניטיביות כגון תכנון, אסטרטגיה, חשיבה, זיכרון ועוד, להיות קשובים לאחרים ולקבל את השונה מהם, להתמודד עם תחרותיות שעולה לא פעם במשחקים, להתמודד באופן מכבד ומכיל עם הפסד ועם ניצחון. משחקי חברה לנוער ולילדים גם מחזקים את השליטה העצמית, נותנים מקום לביטוי אישי מקורי, מציגים את המרקם החברתי על גווניו השונים, ומפתחים עוד כישורים רבים שלאחר מכן מלווים את המשתתפים אל העולם שבחוץ.

 

קשת רחבה של פעילויות לנוער ולילדים

יש לנו המון רעיונות לפעילויות נוער וילדים, החל בפעילויות מצחיקות לנוער המתאימות למשל לערבים של טיולים שנתיים, כהפנינג למסיבת סיום וכפעילות גיבוש בתחילת השנה, ועד פעילות גיבוש לילדים בקייטנות ובבתי ספר. לאורך השנים צברנו ניסיון רב ועבדנו באופן פורה ומהנה עם אנשי חינוך מכל המסגרות והמגזרים, תוך פיתוח תוכניות הכוללות גם פעילויות למתבגרים וילדים בשטח וסדנאות ODT. כמובן שאת הסדנאות והפעילויות אנו מתאימים במדויק לגילאי המשתתפים ולמאפייניהם התרבותיים, כמו גם לרוח המוסד החינוכי ולמטרות שמעוניינים אנשי החינוך להשיג.

 

כך למשל, קיים הבדל משמעותי בין פעילויות לנערים בכיתות ט'- י' ובין פעילויות המיועדות לילדים בכיתות ג' – ד'. אלו לא רק היכולות הקוגניטיביות והפיזיות השונות, המפותחות בהרבה בקרב בני נוער בהשוואה לילדים, אלא גם תחומי העניין והבשלות הרגשית. כך, בעוד ילדים צעירים יחסית עוד נמצאים בשלבים די מוקדמים של הפנמות כללים ומוסכמות, הרי שבני נוער עסוקים הרבה יותר בהגדרת הזהות העצמית ביחס לסביבת בני גילם והמבוגרים. לכל גיל יתאימו פעילויות שונות וישנה משמעות גדולה גם לנסיבות הפעילות.

 

כך למשל, פעילות לבני נוער המהווים חלק מאותה שכבה או כיתה בסיום השנה, מבוססת על קשרים משמעותיים שכבר נרקמו בין המשתתפים ויכולה להתמקד למשל בהתמודדות עם קונפליקטים, עבודה קבוצתית, תקשורת ושיתוף פעולה. לעומת זאת, פעילות לילדים שרק נפגשו זה עם זה בשלבים הראשונים של קייטנה, תתמקד יותר בחיזוק ההיכרות, ביכולת לבטא את הקול הייחודי בקבוצה, בתחושת המסוגלות וכיוצא בזאת. כמובן שישנה גם חשיבות למיקום הפעילות, תוך ניצול היתרונות היחסיים של אולם סגור או מרחב פתוח, ולעומת זאת התאמה למגבלות ולאילוצים מבחינת גודל המקום ואתגרים שונים.

 

לפרטים נוספים על פעילויות ומשחקי חברה לילדים ונוער, הנכם מוזמנים לפנות אלינו בטלפון 072-3935370.

שתפו...

רשמו תגובה...

סדנה לקידום ההתנהלות במרחב התחרותי

האם אצלך בארגון פועלים במרחב תחרותי? מול מי מתחרים? האם התחרות הינה גם בין בעלי תפקידים בתוך הארגון? מה עושה לך התחרות הזו? תחרות עשויה להיות פורמאלית עם קבוצות מוגדרות וחוקי משחק ברורים וכן יכולה להיות במרחב הבין אישי, באופן לא פורמלי, ללא חוקים ופרסים…בין חברות עסקיות קיימת לרוב תחרות ויש ארגונים שחיים אותה בעצימות גבוהה ומדגישים את הנושא ואת אווירת התחרות בקרב העובדים לעומת ארגונים בהם יש מיקוד פנימי למטרות הארגון ופחות משקל לשדה התחרותי מול הגורמים בחוץ. נהוג לחשוב שהתחרות מקדמת מוטיבציה ומניעה עובדים אך לעיתים העומס ואווירת התחרות בתוך הארגון יוצרים בדיוק את ההיפך, הם גורמים לשחיקה ועומס רגשי, לפעמים משפיעה התחרות לרעה על הקשר בין האנשים בצוות ולאנשים מסויימים היא בכלל לא מתאימה ולא מקדמת אותם לשיפור בהישגים, להיפך, משתקת אותם, מלחיצה ופוגעת בתפקוד.

אנו בפלונטר אוהבים תחרויות, נומר את האמת… אנו מתמחים בהפעלות סדנאות של משחקים ומשחק במקרים רבים מתנהל במרחב תחרותי. אבל לתחרות במשחק יש מרחב ברור – מי נגד מי, חוקי משחק מוגדרים, התחלה אמצע וסוף, איך מנצחים ואיך מפסידים ובעיקר אנו יודעים מראש שזה רק משחק. במרחב העסקי הדברים מתנהלים קצת אחרת ו”המשחק” הופך להיות יותר קשוח. אנו נברר עם המשתתפים מה קורה אצלם בארגון מבחינה זו. איך הם חשים את התחרות. נשחק המון, משחקים תחרותיים כמובן…

נעבד את הכל ויחד עם המשתתפים נעלה את התחרות לפסים מקדמים אפקטיביים.

  1. פלונטר שטח – קצת על הקסם שבשטח פתוח… מפגש עם עמיתים לעבודה בסביבה שונה והיציאה מהמשרד לטבע – שמש, רוח, צבעים, מרחבים וניתוק מהמרחב המוכר, זה כשלעצמו, יוצר התרגשות וציפייה ומאפשר לאנשים להתאוורר פיזית ונפשית.
    אנו מוסיפים לכך פעילות איכותית עם משחקים קבוצתיים מאתגרים ומנחים מעולים. השילוב בין המרכיבים מאפשר לאנשים מפגש נעים ושובר שגרה עם חבריהם לעבודה ויחד עם זאת לגעת בתכנים הקשורים לעבודתם כצוות.
  2. פלונטר בחדר – פעילות שלווה אשר מורכבת גם ממשחק קבוצתי וגם ממשחקים אסטרטגיים מעולים לשניים. מתאים לאירוע חברה, חוג בית, אירועים פרטיים.

חיזוק שיתופי הפעולה בין דרגים שונים ובעלי תפקידים

המפתח להצלחה במרוץ שליחים הוא בהעברה מדויקת של המקל ובתיאום מרבי בין המשתתפים וניתן לתת לכך עוד המון דוגמאות מעולם הספורט. גם בארגון עצמו יש שחקנים שונים על המגרש ועל מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר אנו צריכים להשביח את עבודת הצוות, לחזק את הקשר בין האנשים, שיכירו, שיתחברו, שיגלו רגישות ואכפתיות אחד לשני ובעיקר שילמדו לעבוד כקבוצה מנצחת. איכשהו, מבלי שיתכוונו לכך במקום העבודה / בצוות, לעיתים קורה בדיוק ההיפך, אנשים מנסים להכשיל זה את זה מתוך רגשות שליליים (כעס, קנאה, חשדנות ועוד…) ובמקום שכולם יתנו כתף ויפגינו סולידריות, נוצרים להם מוקדי כוח שונים שפועלים בכיוונים מנוגדים ובהכרח מכשילים את הארגון בדרך להשגת היעדים.

אנו בפלונטר מציעים תכנית אשר תכליתה לקדם בראש ובראשונה את שיתופי הפעולה בין אנשי הצוות קודם כל בחיזוק הקשר הבין אישי, בהכרת האחר מחוץ לשגרת העבודה והשיח המקצועי. בהמשך ניגע גם בתפקידים וממשקים בין בעלי תפקידים, בעבודה קבוצתית וחתירה להצלחה במשימות משותפות עם יעדים ברורים ומטרות מוגדרות. דרכי הפעולה הן משחקים קבוצתיים ותהליך עיבוד המשליך לחיי היום יום של הארגון. הכרות עם מאפייני העבודה של הצוות, זיהוי החוקות והגורמים המעכבים. הטמעת תקשורת מקדמת בין האנשים וחיבור ליעדים מוגדרים ברי השגה.

פיתוח מיזמים חדשים והטמעת תכניות ושינויים בתוך הארגון

ידוע כי לצד שאר האתגרים הניהוליים השונים, ארגון חפץ חיים חייב להשקיע כל העת בפיתוח מיזמים ותוכניות חדשות וכן להניע ולהטמיע בצורה מיטבית שינויים כאלו ואחרים אשר הארגון נדרש להם מעת לעת. כאשר ניגשים לקידום מיזם חדש בארגון חשוב להניע את אותו מיזם במסלול הארוך והבטוח בו אנו מציגים את המיזם בין חברי הצוות ובעלי התפקידים השונים. כאשר אנו משתפים את שאר אנשי הצוות אנו מרוויחים כמה דברים מרכזיים:

  • נותנים לאנשים הזדמנות להגיב ולתרום לחיזוק הרעיון וביסוסו, איש איש מנקודת המבט שלו, ניסיונו והידע המקצועי שהוא מחזיק בו.
  • אנו מקבלים תמונה רחבה וברורה יותר לגבי הרעיון המוצע מכמה נקודות מבט ולא רק מזה ש”מאוהב ברעיון של עצמו…”
  • מעצם הפעולה של שיתוף הצוות והתייעצות, מהנכונות להקשיב לרעיונות השונים אנו זוכים להתגייסות של אנשי הצוות, מחברים אותם ונותנים להם תחושה חיובית שהם שותפים לתהליך ולא נכפה עליהם מהלך של שינוי.

לאור האמור ועל מנת לקדם מיזמים חדשניים ושינויים בארגון אנו מציעים תכנית אשר מבוססת על סדנת לגו. סדנת לגו – L.S.P Lego Serious Play הינה מתודה מבית היוצר של חברת לגו. אנו בצוות פלונטר, עברנו הכשרה והסמכה להנחיית סדנאות אלו בארץ. התכלית של המתודה הינה קידום מיזמים חדשים בארגונים באמצעות בניית מודלים מלגו. בפרקטיקה כל אחד מהמשתתפים בונה מודל מלגו אשר קשור לאותו נושא שמאתגר את החברה ובהמשך המשתתפים מציגים את המודלים, מסבירים את עצמם, את נקודת המבט שלהם והתובנות שלהם לגבי אותו רעיון / מיזם שעומד על הפרק. זה מאפשר להנהלה לקבל זווית רחבה יותר והבנה מעמיקה יותר של הסיכונים וההזדמנויות בתחילת הדרך מחד ומאידך גיסא מאפשר לכל פרט בצוות להרגיש שותף לתהליך ולבוא לידי ביטוי. בליבת התהליך בונים מודל קבוצתי משותף, אשר מורכב על בסיס המודלים האישיים. בשלב זה המשתתפים צריכים לבנות תוך כמה אילוצים והסכמות שיגיעו אליהם כחלק מתהליך העבודה הקבוצתית.

עידוד חשיבה יצירתית בארגון

כל ארגון מורכב מאוסף של אנשים בעלי תכונות וכישורים שונים, כל אחד מהווה משאב, של ידע ומקצוענות בתחומים שונים וכאשר ניגשים לאתגר או מיזם חדש בארגון, חשוב שנשים לנגד עיננו את הכוח הטמון באותו סל משאבים. על מנת למקד ולכוון את כל היכולות, הכישורים והידע המקצועי שנמצא בין העובדים יש צורך בנקיטת עמדה ברורה. בהעברת מסר שאנו פתוחים ומעוניינים להקשיב, ללמוד ולהתפתח כקבוצה שעובדת יחד.

אנו מציעים תכנית שמאפשרת לארגון התבוננות על התנהלותו תוך למידה של הנראטיב והאופן שבו ניגשים באותו ארגון לקידום מיזמים חדשים. אנו מקדמים את עבודת הצוות דרך תרגילים שונים אשר מבוססים על משחקים קבוצתיים אסטרטגיים, עיבוד והטמעת גישה ניהולית אשר מקדמת  ומעודדת אנשים לבוא לידי ביטוי ולהציע רעיונות שונים לפיתוח והתייעלות.